Składniki:
Na ciasto:
1. ? szklanki cukru
2. ? szklanki mąki pszennej
3. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
4. 4 jajka
5. 2 łyżeczki kakao
Na masę:
6. 2 opakowania czekoladowego budyniu
7. 1 kostka masła
8. Mleko
9. 8 łyżek cukru pudru
10. 6 łyżek spirytusu
11. 2 łyżki ciemnego kakao
Ponadto:
12. 2 gotowe polewy czekoladowe
13. Ozdoby według uznania
Wykonanie:
Ciasto: jajka ubić z cukrem, dodać olej i przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i kakao. Wszystkie składniki dokładnie połączyć a następnie ciasto podzielić na trzy części i każdą osobno wylać do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i upiec (25 minut) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Masa: z proszków budyniowych i 3 szklanek mleka ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć dodając kakao, ugotowany budyń i spirytus na gładką masę; wstawić na pół godziny do lodówki.
Zimną masą przełożyć placki i posmarować nią wierzch i boki torcika.
Polewy przygotować według przepisu na opakowaniu i polać wierzch torciku. Ozdobić według uznania i wstawić do lodówki.